HOME/NIEUWS/Leidinggeven aan geluk

Van Henk-Peter Dijkema en Wim Oolbekkink

Leidinggeven aan geluk Leidinggeven aan geluk, daarover gaat dit boek. Wat kun je als manager doen om het geluk van je medewerkers te laten groeien?

 

 Werkgeluk kun je grotendeels zelf creëren, mits je in een omgeving werkt waarin je wordt gewaardeerd en gerespecteerd. Leidinggevenden zijn van grote invloed op het werkgeluk van hun medewerkers. Zij moeten richting geven en hebben een voorbeeldfunctie. Niet alleen zijn ze verantwoordelijk voor het geluk van hun collega’s, maar ook voor hun eigen werkgeluk. Aan de hand van wetenschappelijk onderzoek en praktijk bespreekt dit boek welke factoren van invloed zijn op het verhogen van werkplezier en voldoening. Het bevat tips en praktische instrumenten die direct toepasbaar zijn in de praktijk. Voor managers die zich verantwoordelijk voelen voor het welbevinden op de werkvloer. 

 

De auteurs

Henk-Peter Dijkema werkte jaren in Nepal waar hij samen met de lokale bevolking organisaties opzette en uitbouwde. In Nederland was hij consultant, trainer en manager en werkte voor klanten als ING, Air France KLM, Rabobank en T-Mobile. Hij ontwikkelde met Peter Gerrickens en Paul Aartsen het Kennismakingsspel waarvan inmiddels duizenden exemplaren zijn verkocht.

Wim Oolbekkink is programmamaker bij SBI/ Landgoed Zonheuvel in Doorn. Hij geeft samen met anderen vorm aan de missie van SBI op landgoed Zonheuvel over Samenwerken, Bezinnen en Inspireren. Daarnaast is hij zelfstandig ondernemer met Performance Happiness.

“In 2016 schreven we een artikel in Management & Consulting over werkgeluk en productiviteit als vertrekpunt voor ontwikkeling van individu, team en organisatie. Niet lang daarna kwam de vraag of we een boek over werkgeluk en leiderschap zouden willen schrijven. Als vervolg op ons eerste boek: Tussen brood en spelen. Meer geluk in je werk.”

 

Lees verder voor meer informatie, of om het boek te bestellen