HOME/NIEUWS/In 2019

Nieuwe boeken

In 2019 Voorjaar 2019

 

 

We hebben 2018 afgesloten met twee nieuwe en belangrijke boeken in de hoek van governance en toezicht; Goede Raad voor Commissarissen en Waarderend Toezicht, een vernieuwende kijk op de praktijk van bestuur en toezicht. Beide boeken zijn uitstekend ontvangen. 

 

Begin maart is het debuut van Wim van Hennekeler uitgekomen. Wim is werkzaam bij Cognizant en al jaren gefascineerd door de vraag hoe het toch komt dat managers en leidinggevenden verkeerde beslissingen nemen. Is het ijdelheid? Een verkeerde inschatting van de markt? Komt het door groepsdruk? Het boek gaat Fouten Besluiten heten. Met een gelijknamige website waar in woord en beeld foute besluiten worden belicht.

 

In mei/juni verwachten we een nieuw boek van Rens van Loon. Rens is als hoogleraar verbonden aan de Universiteit van Tilburg. Hij heeft een filosofisch boek geschreven over dialogisch leiderschap. Over 'ik en de anderen'.  

 

Het voorjaar is natuurlijk ook bestemd voor de Goed Bestuur Jaarlezing. Inmiddels een begrip in 'governanceland'. Dit jaar zal Marry de Gaay Fortman, advocaat en commissaris bij o.m. KLM ingaan op 'diversity of thoughts'. Op 15 mei in Utrecht, save the date!

En tot slot; we zijn in april gestart met een drieluik over 'schrijven, presenteren en tekenen'. Mijn gewaardeerde collega Marjolijn Voogel verzorgt het eerste onderdeel, de andere twee worden in samenwerking met De Monchy & Bakker uitgebracht. Floris de Monchy en Yolande Bakker zijn auteur van het boek ' Een IJzersterk Verhaal'. 

 

Klazinus Lagerwerf
Uitgever
 
email: klazinus@mediawerf.nl