HOME/NIEUWS/In 2018

Nieuwe boeken

Winter 2017/2018

 

Het is januari 2018. Tijd om terug te kijken op 2017 en natuurlijk weer nieuwe boeken aan te kondigen. 

 

Het Handboek Voorzitter dat begin van dit jaar is uitgekomen heeft een zeer sterke start beleefd. Het boek gaat over de rol van de voorzitter van de rvc/rvt. Van de hand van Steven Schuit en Casper Jaspers. En in samenwerking met Nyenrode Business Universiteit. 

 

Begin maart verscheen Vijf frustraties van projectmanagers van Marieke Strobbe, Hans Veenman, Leo de Bruijn en Menno Valkenburg. Marieke ken ik al heel lang en nog uit de tijd dat zij bij Vergouwen Overduin zat en ik bij Kluwer. Ontzettend leuk dat ze me weer wist te vinden voor een nieuw 'project'. Het boek is in het Nederlands en Engels verschenen. We denken dat we de sterk groeiende groep van internationaal samengestelde projectteams hier een goede dienst mee gaan bewijzen.

 

Ook een nieuwe titel die zojuist is verschenen is Van idee naar resultaat van Titus Bekkering en Jaap Walter. Dit ook in het onderwijs veel gebruikte boek is een evergreen en in 2009 voor het eerst verschenen als 'Management van processen'. De nieuwe titel is sterk geactualiseerd en zal hopelijk ook weer velen inspireren. 

Kort voor de zomer verscheen een basisboek voor toezichthouders, Van toeschouwer naar toezichthouder. Rolf Robbe en Albert Verhoeff zijn de auteurs. In het dagelijke leven trainen zij beginnende toezichthouders en dit boek vormt het uitstekende lesmateriaal daarvoor.

In november verscheen 'We hebben al een vrouw' van Bercan Gunel. Alle leiders in het bedrijfsleven moeten dit boek lezen! Het gaat over vrouwelijk leiderschap maar vooral ook over de noodzaak om meer vrouwen in de top van het bedrijfsleven toe te laten. Want dat wil maar niet vlotten. Gunel is er al twintig onvermoeibaar voor aan het strijden.

En dan niet te vergeten; we hebben ook een evergreen uit 1999 uitgebracht. Oscar David schreef toen voor uitgeverij Kluwer een boek over het enneagram. Nu geheel geactualiseerd en onder een nieuwe titel utigebracht: Het enneagram in organisaties.

Nieuwe titels in voorbereiding zijn:

Foute beslissingen - Wim van Hennekeler
Mensgericht onderzoek - Manja Bomhoff
De praktijk van de reflective practioner - Rens van Loon
 
 
Klazinus Lagerwerf
Uitgever
 
email: klazinus@mediawerf.nl