HOME/NIEUWS/Bijeenkomst 31 mei 2018: Macht & onmacht in de bestuurskamer

Met aansluitend private diner bij &Moshik

Bijeenkomst 31 mei 2018: Macht & onmacht in de bestuurskamer Mediawerf organiseert speciaal voor bestuurders een exclusieve middag over de machten en krachten in de bestuurskamer, de dilemma’s waar iedere bestuurder voor komt te staan en de competenties die daar bij nodig zijn.

 

Bekijk hier de online flyer! Of neem direct contact op met de uitgever, Klazinus Lagerwerf;
06-22495912, klazinus@mediawerf.nl.

 

Besturen is een vak dat bol staat van de schijnwerpers, verantwoordelijkheden, spanningen, succes en survival. De dynamiek zowel in als rond de organisatie is groot. Uw handelen ligt onder een vergrootglas en het afbreukrisico is hoog. Hoe zorgt u dat u daar tegen bent opgewassen? Hoe gaat u om met dilemma’s en taaie vraagstukken? Heeft u voldoende support om op dit niveau te kunnen acteren? Is uw persoonlijke leven in balans met de inspanning die van u gevraagd wordt? 

 

We besluiten de bijeenkomst met een besloten diner in het met twee Michelinsterren bekroonde restaurant &Moshik. Moshik creëert gerechten die herinneringen als basis hebben in plaats van kooktechnieken. Herinneringen aan zijn reizen rondom de wereld, waar hij mensen en hun culturen ontmoette, en traditionele gerechten leerde kennen. Deze herinneringen en emoties inspireren hem in de keuken. Voor het diner zijn slechts 24 plaatsen beschikbaar. 

 

PROGRAMMA

15.30 – 16.00 Ontvangst 

16.00 – 16.15 Welkom door de Maître van &Moshik; Ralph Lokker; Presteren onder druk

16.15 – 17.45 Expertvisie: 

• Oscar David: Macht en onmacht 

• Hanke Lange: Bestuurlijke geloofwaardigheid 

• Yvonne Burger: Eigentijds leiderschap 

17.45 – 18.45 Dialoog en reflectie 

(u kiest het thema en gaat in subgroepen met elkaar in gesprek) 

18.45 – 19.15 Borrel 

19.15 - 21.30 Diner (optioneel) 


THEMA’S

• Tijdgeest, een nieuwe kijk op leiderschap

• Het behoud van bestuurlijke geloofwaardigheid

• De balans bewaren te midden van krachtenvelden, complexiteit en werkdruk

• Omgaan met dilemma’s en de integriteit van macht 

• Praktijkverhalen over succes, kracht en kwetsbaarheid 

• Hoe organiseer je reflectie op individueel en teamniveau om het leiderschap te versterken en te verdiepen?

 

EXTRA

Als deelnemers krijgt u een van de boeken van de sprekers cadeau. U kunt kiezen uit:

Macht! Van Oscar David

Uit het goede hout gesneden van Hanke Lange

Spiegel aan de top van Yvonne Burger

Alle boeken zijn tijdens de bijeenkomst te verkrijgen.

 

DE EXPERTS

Yvonne Burger
De complexiteit van besturen vraagt om het vermogen te reflecteren en te kiezen. Nieuwe vormen van leiderschap helpen daarbij. Eigentijds leiderschap stelt de bestuurder in staat om de macht te delen zonder deze te verliezen. Hoe creëer je dialoog, vertrouwen en kwaliteit in je organisatie om dit tot een succes te maken? Yvonne Burger is organisatieadviseur en executive (team)coach. Sinds 2007 is zij hoogleraar aan de Vrije Universiteit. In 2013 verscheen haar boek ‘Spiegel aan de top’ waarin ze verslag doet van persoonlijke gesprekken met bestuurders, coaches en toezichthouders over mores aan de top.

 

Oscar David
Macht helpt te ordenen en richting te geven. Maar macht kan ook ontsporen. Tijdens deze bijeenkomst wordt de vraag gesteld en beantwoord hoe macht op een integere manier kan worden uitgeoefend. Dit vraagt om bestuurders die zich niet groter voordoen dan ze zijn, maar zich ook niet kleiner maken dan de situatie vraagt. Oscar David is organisatie-psycholoog, executive coach, bestuursadviseur en spreker op het gebied van leiderschap en verandering. Daarnaast is hij Adjunct Professor aan Tias, school for business and society. Hij is daar onder meer kerndocent Leadership Excellence in het Senior Executive Program. In 2014 verscheen zijn boek Macht! (4e herziene druk, augustus 2017).

 

Hanke Lange
Welke (f)actoren bepalen of de directe omgeving vertrouwen houdt in het oordeel, de beslissingen en de wijze van optreden van de bestuurder? Hoe speelt de tijdgeest daarop in? Hanke Lange is gespecialiseerd in boardroom dynamics. Lange combineert zijn adviespraktijk met onderzoek naar het versterken van bestuurlijke effectiviteit en treedt op als docent in masterclasses voor bestuurders en commissarissen aan diverse universiteiten. Zijn boek ‘Uit het goede hout gesneden’, over de machten en krachten in de bestuurskamer, is een bestseller en wordt in veel opleidingen gebruikt.

 

Wat maakt deze middag bijzonder? 

1. U ontmoet drie zeer ervaren specialisten die als executive-coach, adviseur, docent en auteur ieder een eigen kijk bieden op de rol van de bestuurder. 

2. In kort tijdsbestek krijgt u nieuwe inzichten over urgente thema’s en reflecteert u met gelijkgestemden over de praktijk van besturen. 

3. De opbrengst van de middag bepaalt u zelf; hoe meer u bijdraagt, hoe meer u ontvangt. 

4. De omgeving, de collega-deelnemers en de begeleiding staan garant voor kwaliteit. 

De bijeenkomst is uitsluitend bedoeld voor bestuurders en datgene dat er wordt besproken blijft binnenskamers. 

 

Locatie: 

&Moshik
Oosterdokskade 5
1011AD Amsterdam 

 

Doelgroep: 

Bestuurders die zich door dialoog en verdieping samen met gelijkgestemden verder willen bekwamen in hun vak. Omdat we het belangrijk vinden dat de deelnemers open met elkaar van gedachten kunnen wisselen is het aantal deelnemers beperkt en zal met zorg worden gekeken naar het profiel van de deelnemers. 

 

Kosten: 

Bijeenkomst € 245,- 

Bijeenkomst inclusief private diner € 380,- 

 

MEER INFORMATIE EN AANMELDEN 

Voor meer informatie en om u aan te melden voor deze bijeenkomst, stuurt u een e-mail aan Klazinus Lagerwerf: klazinus@mediawerf.nl. U kunt ook bellen: 06 22495912. Na uw aanmelding ontvangt u een bevestiging met meer informatie over de middag en het afsluitende diner.