• Mediawerf
  • Management & Consulting
  • Goed Bestuur & Toezicht
  • HMR
  • Knowly

Home/Catalogus/Boeken/Weg van verandering

€ 34,50
Weg van verandering
BESTEL »
Auteurs
Wouter ten Have
Beschrijving

 

 

De afgelopen jaren maakt het begrip in control nadrukkelijk deel uit van de taal en het repertoire van managers. Een goede zaak, ware het niet dat het begrip vooral wordt gekoppeld aan het accountantsperspectief.

Veel minder aandacht is er voor wat in control betekent voor managers die hun organisatie goed willen besturen. Dit proefschrift wil in die leemte voorzien. In control zijn betekent namelijk veel meer dan alleen goed financieel en risicomanagement; in essentie gaat het meer over vooruitkijken dan over terugblikken, meer over systematisch besturen dan over verantwoorden. Wat maakt dat de ene organisatie wel in control is en de andere(net) niet? Specifieker: welke samengestelde managementprocessen maken het verschil tussen organisaties die wel en die niet systematisch besturen (in control zijn)? Wat maakt dat een organisatie de stap maakt van proces- naar systeemgerichtheid? Dit is het centrale vraagstuk in dit proefschrift.

Voor managers (en adviseurs) die de vraag willen beantwoorden hoe een organisatie effectiever bestuurd kan worden geeft dit boek een aantal (theoretische) inzichten, (praktische) handreikingen en oplossingsrichtingen.


Details
Jaar van uitgave2011
Aantal pagina’s224
Uitvoeringhardcover
Formaat248 x 177 x 20
ISBN9789490463168
NUR805

PRIJS/€ 34,50 BESTEL »