• Mediawerf
  • Management & Consulting
  • Goed Bestuur & Toezicht
  • HMR
  • Knowly

Home/Catalogus/Boeken/Voorbij het verschil met inclusief leiderschap

€ 24,95
Voorbij het verschil met inclusief leiderschap
BESTEL »
Auteurs
Grethe van Geffen
Beschrijving

Voorbij het verschil met inclusief leiderschap

 

Niet zo lang geleden gingen bij het begrip inclusiviteit de wenkbrauwen omhoog. ‘Inclusief zijn’, wat betekent dat? Inmiddels weten organisaties welke inspanning het kost om een inclusieve organisatie te worden. En dat in een samenleving die lijkt te polariseren. Goedbedoelde pogingen van managers stranden echter veelvuldig. 

Wat kunnen organisaties doen om in een context van paradoxen en dilemma's toch vooruit te komen? Dit boek biedt managers, medewerkers en beleidsmakers een effectieve aanpak hoe zij het centrale thema van inclusief leiderschap voor hun organisatie met succes kunnen inzetten.

Rond diversiteit en inclusie is alles voortdurend in beweging. Het gaat over mensen, en de dynamiek die ontstaat tussen mensen als ze van elkaar verschillen. Uw organisatie kan grip krijgen op die dynamiek, mits u hem begrijpt. Weet u aan welke knoppen u kunt draaien om meer inclusie te krijgen?

Dit is een concreet en realistisch boek. Het gaat niet om gejubel over diversiteit. Het gaat wel over doorpakken en aan de slag gaan. 

Voorbij het verschil met inclusief leiderschap gaat over nu. Een tijd waarin maatschappelijke ontwikkelingen de sociale cohesie overhoop dreigen te gooien. Grethe van Geffen toont in deze nieuwe geactualiseerde editie aan dat het anders kan.

Grethe van Geffen is directeur van Seba cultuurmanagement (1997) en auteur van een reeks boeken en artikelen over diversiteit & inclusie in organisaties. 

 

Inhoudsopgave

Voorwoord door John Grin

1. Inleiding: Inclusief Leiderschap, wat en waarom
2. Op weg naar Inclusief Leiderschap: een nieuw model
3. Richting geven
4. Voorbeeldgedrag
5. Organiseren: het managen van kritische succesfactoren
6. Nawoord
7. Over de auteur
8. Literatuurlijst

 

Auteur Grethe van Geffen verscheen in Het Parool met ‘Veranderen van Zwarte Piet is nog maar het begin’ en Culturele verscheidenheid in Ambtelijke top van Amsterdam nihil. Van Geffen is directeur van Seba cultuurmanagement en specialist cultuur en diversiteit. 

 

Recensies

 

Inclusief leiderschap betekent een omgeving creëren waarin ook een stap opzij wordt gezet voor een ander om dingen voor elkaar te krijgen. Echter, iemand die voor zijn positie vecht, belangen bewaakt en informatie afdekt, daar kom je niet doorheen. De belangrijkste voorwaarde voor inclusie is je kwetsbaar opstellen.’ (Mohamed Aadroun, docent bedrijfskunde Hogeschool van Amsterdam en creatief leider Amsterdams Andalusisch Orkest)

 

 
‘Inclusief Leiderschap oefen je niet alleen uit door kwetsbaarheid te tonen maar door kwetsbaar te zijn. Dat doet iets positiefs met de organisatie.’ 
- André Peperkoorn, plaatsvervangend commandant Koninklijke Marechaussee
 

Details
Jaar van uitgave2021
Aantal pagina’s136
UitvoeringPaperback
Formaat
ISBN9789490463489
NUR801

PRIJS/€ 24,95 BESTEL »