• Mediawerf
  • Management & Consulting
  • Goed Bestuur & Toezicht
  • HMR
  • Knowly

Home/Catalogus/Boeken/Voorbij het verschil

€ 24,95
Voorbij het verschil
BESTEL »
Auteurs
Grethe van Geffen
Beschrijving

- De HEMA wordt in 2016 landelijk nieuws omdat ze 'Vrolijk Voorjaar' in de folder zet in plaats van Vrolijk Pasen.
- De gemeente Amsterdam komt in het nieuws vanwege 'rokjesgate': kledingvoorschriften voor vrouwen achter de balies van onze liberale hoofdstad.
- Het lukt het COA maar niet om veiligheid te bieden aan homoseksuele asielzoekers, dus worden ze na heftige politieke discussie apart opgevangen.

Deze drie voorbeelden zijn waar gebeurd. Ze leidden tot veel opwinding en hebben de leidinggevenden van organisaties totaal verrast. Door de maatschappelijke druk, ook van de media en de politiek, moest er snel een antwoord op komen.

Dit boek gaat over de vraag hoe je leiding geeft in een tijd waarin waarden lijken te botsen en belangrijke maatschappelijke ontwikkelingen de sociale cohesie overhoop dreigen te gooien. Wat kunnen leiders doen om in een context van paradoxen, onzekerheid en dilemma's toch vooruit te komen? Dit boek ondersteunt managers, medewerkers en beleidsmakers bij een effectieve aanpak hoe zij het centrale thema van inclusief leiderschap voor hun organisatie met succes kunnen inzetten.

Inhoudsopgave

Voorwoord door John Grin

1. Inleiding: Inclusief Leiderschap, wat en waarom
2. Op weg naar Inclusief Leiderschap: een nieuw model
3. Richting geven
4. Voorbeeldgedrag
5. Organiseren: het managen van kritische succesfactoren
6. Nawoord
7. Over de auteur
8. Literatuurlijst

 

Auteur Grethe van Geffen verscheen in Het Parool met ‘Veranderen van Zwarte Piet is nog maar het begin’ en Culturele verscheidenheid in Ambtelijke top van Amsterdam nihil. Van Geffen is directeur van Seba cultuurmanagement en specialist cultuur en diversiteit. 

 

Recensies
‘Inclusief Leiderschap oefen je niet alleen uit door kwetsbaarheid te tonen maar door kwetsbaar te zijn. Dat doet iets positiefs met de organisatie.’ 
- André Peperkoorn, plaatsvervangend commandant Koninklijke Marechaussee
 

Details
Jaar van uitgave2016
Aantal pagina’s136
UitvoeringPaperback
Formaat
ISBN9789490463489
NUR801

PRIJS/€ 24,95 BESTEL »