• Mediawerf
  • Management & Consulting
  • Goed Bestuur & Toezicht
  • HMR
  • Knowly

Home/Catalogus/Boeken/Vijf frustraties van projectmanagers

€ 20,50
Vijf frustraties van projectmanagers
BESTEL »
Auteurs
Marieke Strobbe
Hans Veenman
Leo de Bruijn
Menno Valkenburg
Beschrijving

Waar projecten en hun omgeving steeds complexer worden, raakt de roep om de menselijke maat overstemd. En die roep maken de auteurs weer hoorbaar door aandacht te schenken aan vijf frustraties die elke teamleider herkent: we komen als team niet vooruit; ik kan het beter zelf doen; gedrag van teamleden roept ergernis op; ze nemen geen eigenaarschap en het projectoverleg kost mij teveel energie. De auteurs delen hun ervaring als (project)leider, projectbegeleider, trainer en coach en vullen die ervaring aan met praktische modellen. Hun doel is om frustraties te erkennen als signaal en u deelgenoot te maken van hoe anderen met dat signaal zijn omgegaan, zodat u de menselijke maat in uw projecten kunt terugbrengen.

 

Leo, Menno, Marieke en Hans hebben elkaar in de jaren 90 leren kennen bij KPMG Consulting. Daar vervulden ze verschillende rollen: Leo werkte bij de ERP-implementatieadviespraktijk als senior consultant, Menno was Project/Programma en Operations Manager, Marieke begon als Proposal Advisor en was drie jaar PA van de CEO en Hans was partner bij de IT-organisatieadviespraktijk.

 

Ze hebben elkaar ontmoet bij het Core Skills programma: een training gericht op resultaatgerichtheid en teamontwikkeling. Na hun tijd bij KPMG Consulting zijn zij elk hun eigen weg gegaan. In de winter van 2014-2015 bracht het toeval hen samen en hebben ze het idee opgevat hun ervaringen en gedachten over teamontwikkeling in projecten op papier te zetten.

 

Dit boek is gelijktijdig in het Engels verschenen als : Five frustrations of projectmanagers.

 

Recensies

Dit boek biedt een mooie combinatie van herkenbare voorbeelden uit de praktijk, handzame modellen om de frustraties te duiden en praktische tips om zelf iets aan je frustratie te kunnen doen. Niet alleen in traditionele en Agile projecten, maar in elke groep waarmee je wat wilt bereiken zijn deze tips toepasbaar!
Seada van den Herik - ex-CEO Zwitserleven

 

De benodigde modellen, maar vooral hoe om te gaan met verbale en non-verbale uitingen van projectleden, is op een zeer praktische en heldere wijze in dit boek opgeschreven. Projectleiders die hiermee gericht aan de slag gaan, zullen er zeker in slagen om met hun projecten en teamleden in de flow en zo tot betere resultaten te komen!
Hjalmar Halvorsen - Account Executive, T-Systems

Dit boek komt voor mij als geroepen: ik zit midden in een groot project en alle frustraties zijn zo herkenbaar. Nu zie ik hoe we als team heen en weer stuiteren tussen de eerste twee teamfasen, waardoor het eigenaarschap niet van de grond komt en we de verwachtingen van onze stakeholders onvoldoende managen.
Joop Roes Director Information Management, Digital Workplace, AkzoNobel

 


Details
Jaar van uitgave2017
Aantal pagina’s112
UitvoeringPaperback
Formaat
ISBN9789490463519
NUR801

PRIJS/€ 20,50 BESTEL »