• Mediawerf
  • Management & Consulting
  • Goed Bestuur & Toezicht
  • HMR
  • Knowly

Home/Catalogus/Boeken/Samen innoveren

€ 24,95
Samen innoveren
BESTEL »
Auteurs
Jessica van den Bosch
Jan Peter van den Toren
Bas van der Starre
Chris Eveleens
Aswin van Oijen
Beschrijving

Veel corporates zijn op zoek naar manieren om hun (markt)positie te versterken. Ze zien dat startups in staat zijn sneller dan zijzelf kansen te vertalen in nieuwe producten en diensten. Juist daarom zoeken corporates voor groei steeds vaker samenwerking met startups. Omgekeerd hebben ook startups baat bij samenwerking met corporates, want zij bieden hen toegang tot voor hen relevante markten, kennis, netwerken en reputatie.

 

Corporates en startups verschillen van elkaar in omvang, en natuurlijk in cultuur en organisatie. Juist door deze verschillen kunnen ze veel voor elkaar betekenen. Echter, zo’n samenwerking moet wel goed georganiseerd worden. Gezamenlijke strategische doelen, operationele complementariteit en de wil om samen te werken blijken dan belangrijk. Maar hoe geef je die samenwerking in de praktijk vorm? Hoe vind je elkaar überhaupt in die zee van kansen? Hoe kom je tot de juiste keuze als het gaat om de vorm van samenwerken? Hoe zorg je ervoor dat je leert van de samenwerking? En kun je ook gezamenlijk leren als corporate en startup?

 

Aan de hand van inspirerende praktijkverhalen brengen de auteurs de best practices en de onverwachte effecten in kaart van de samenwerking tussen negen startups en evenzovele bekende (Nederlandse) corporates. Managers van corporates en startupondernemers vertellen openhartig over de wijze van aanpak en hun ervaringen. Het boek bevat daarnaast lessen hoe ondernemers effectief van deze nieuwe strategie gebruik kunnen maken.

 

Dit boek verschijnt in samenwerking met Stichting Management Studies (VNO-NCW). SMS presenteert op donderdag 14 november haar onderzoek naar de samenwerking tussen grote ondernemingen – corporates – en veelbelovende startups. Aanmelden voor het symposium kan op www.https://managementstudies.nl/symposium.


Details
Jaar van uitgave2019
Aantal pagina’s152
UitvoeringPaperback
Formaat175 x 245 mm
ISBN
NUR801

PRIJS/€ 24,95 BESTEL »