• Mediawerf
  • Management & Consulting
  • Goed Bestuur & Toezicht
  • HMR
  • Knowly

Home/Catalogus/Boeken/Nieuwe Generaties in Vergrijzende Organisaties

€ 24,99
Nieuwe Generaties in Vergrijzende Organisaties
BESTEL »
Auteurs
Aart Bontekoning
Beschrijving

Deze sterk geactualiseerde uitgave van Nieuwe generaties in vergrijzende organisaties gaat dieper in op de hoofdrol die nieuwe generaties spelen in ‘de evolutie van ons gedrag’. Organisaties hebben evolutionaire en verfrissende invloed van nieuwe generaties nodig om sociaal, economisch en ecologisch gezond te blijven. Dat beseffen ze vaak wel, maar weten niet wat ze daaraan kunnen doen. Dit boek laat verrassende mogelijkheden zien. Alle generaties zijn er bij betrokken.

 

Aart Bontekoning stelt dat oplossingen voor systeemcrisissen over de grens van de bestaande cultuur liggen. Nieuwe generaties bewegen zich op natuurlijke wijze daar naar toe. De inhoud is gebaseerd op meer dan 20 jaar wetenschappelijk onderzoek naar de invloed van opvolgende op de eigentijdse ontwikkeling van organisaties.

 

 

Dit verrassende boek biedt een antwoord op de vele vragen die er leven rond vergrijzing in organisaties.

Recensies

‘Elke generatie heeft haar eigen verander-energie. Dit boek geeft aan hoe die productief benut kan worden. Lezen dus, en dan er mee aan de gang’! Mathieu Weggeman, hoogleraar innovatie-management aan de TU Eindhoven.

 

‘In de vergrijzende ouderenzorg bieden vier generaties professionals zorg aan drie generaties ouderen. Met Aart Bontekoning ga ik op zoek naar mogelijkheden om dat eigentijds te laten werken’. Robbert Huijsman, hoogleraar management en organisatie van de ouderzorg aan de Erasmus Universiteit Rotterdam.

 

‘Het generatieperspectief helpt ons om de innovatieve kracht van generatie Y succesvol te verbinden met ervaren generaties in organisaties’. Martijn van Rossum, Studelta, Amsterdam.


‘Om te kunnen overleven hebben organisaties diversiteit nodig. Diversiteit in organisaties wordt benut door slim generatie-management. Dit boek biedt nieuwe waardevolle inzichten en houvast om te voorkomen dat generaties zich verloren gaan voelen’. Henk Volberda, hoogleraar Strategisch Management & Ondernemingsbeleid aan de Rotterdam School of Management, Erasmus Universiteit.


Details
Jaar van uitgave2014. Vierde geactualiseerde druk, 2020.
Aantal pagina’s120
UitvoeringPaperback
Formaat20 x 26 cm
ISBN9789490463342
NUR801

PRIJS/€ 24,99 BESTEL »