• Mediawerf
  • Management & Consulting
  • Goed Bestuur & Toezicht
  • HMR
  • Knowly

Home/Catalogus/Boeken/Morele dilemma's in de boardroom

€ 32,50
Morele dilemma's in de boardroom
BESTEL »
Auteurs
Mijntje Lückerath-Rovers
Beschrijving

 

NOG NIET VERSCHENEN. U KUNT AL WEL BESTELLEN. VERSCHIJNINGSDATUM 22 JUNI 2023

 

‘DIT SOORT SITUATIES HAAL JE NIET UIT BOEKEN. WAAR DOE JE GOED AAN, EN WELKE STAPPEN MOET JE DAARVOOR ONDERNEMEN?’(Edwin van der Sar, over ingrijpen na grensoverschrijdend gedrag bij Ajax, in Het Parool in 2022).

 

‘EEN ZWARE MORELE AFWEGING VOOR HET BESTUUR’ (Universiteit Maastricht, over het betalen van losgeld na de cyberhack, in universiteitsblad Observant in 2020)

 

 

Besluiten van bestuurders en commissarissen worden niet altijd begrepen, vaak bekritiseerd en soms zelfs amoreel genoemd. Bij een moreel dilemma kunnen morele normen en belangen conflicteren, en bestuurders en commissarissen moeten daarbij dan vaak moeilijke keuzes maken. De veelgebruikte metafoor van hét morele kompas met maar één te volgen richting, is dan een te simpele voorstelling. Dit boek beschrijft inzichten uit de psychologie en corporate governance over morele oordeelsvorming en de relatie met stakeholder-denken. De auteur beschrijft in waargebeurde casussen de soms tegenstrijdige overwegingen die bestuurders en commissarissen bij zo’n moreel dilemmahebben. Het levert boeiende moresprudentie op: verwijzingen naar het gebruik van morele overwegingen of normen bij het nemen van beslissingen.

 

De inzichten in dit boek, aangevuld met onderzoek onder 185 commissarissen, vormen een waardevolle en niet te negeren vraagbaak over morele oordeelsvorming voor bestuurders en commissarissen.


Details
Jaar van uitgave2023
Aantal pagina’s200
UitvoeringHardcover
Formaat17 x 24
ISBN
NUR801

PRIJS/€ 32,50 BESTEL »