• Mediawerf
  • Management & Consulting
  • Goed Bestuur & Toezicht
  • HMR
  • Knowly

Home/Catalogus/Boeken/Macht en politiek in besluitvorming

€ 32,50
Macht en politiek in besluitvorming
BESTEL »
Auteurs
Martin Hetebrij
Beschrijving

Besluitvorming in organisaties heeft vaak een politiek karakter. Het kan tot een onderlinge machtsstrijd leiden van mensen die elkaar wantrouwen. Door communicatie naar eigen hand te zetten en het bespreken van gevoelige onderwerpen te vermijden. Zelfs kan het tot allerlei onwaarheden leiden waar de organisatie flinke schade door kan oplopen. Dit boek bespreekt hoe we die politisering kunnen voorkomen en opheffen. Deze vraag wordt in dit boek in drie delen beantwoord.

 

·      Deel I biedt een nieuw zicht op macht. Dat zicht wordt geboden door een taal; woorden en begrippen die het mogelijk maken om machtsverhoudingen en -processen te ‘lezen’.

·      Deel II biedt praktische mogelijkheden voor het organiseren van besluitvormingsprocessen en het dealen met de macht die daarin meespeelt. 

·      Deel III biedt praktische mogelijkheden voor bestuurders en managers om vanuit hun rol bij te dragen aan het bestrijden van gepolitiseerde en het bevorderen van gereguleerde besluitvorming.  

 

 

Macht en politiek in besluitvorming richt zich op managers en bestuurders. Met het besluitvormingsmodel dat de auteur in dit boek introduceert, kan er eindelijk een einde komen aan de politieke spelletjes die in organisaties helaas vaak voorkomen.

 

 

Martin Hetebrij heeft de afgelopen decennia een oeuvre opgebouwd met een eigen perspectief op de werking van macht in organisaties. Dit boek is in intensief overleg geschreven met zijn gesprekspartners. Zij delen hun ervaringen met macht, die door de auteur tot casussen zijn verwerkt. Carolien de Monchy is medeauteur van het hoofdstuk over good governance. Zij legt zich toe op dialoogsessies voor professionals om hun macht in organisaties constructief in te zetten.


Details
Jaar van uitgave2023
Aantal pagina’s232
Uitvoeringpaperback
Formaat17 x 24
ISBN
NUR

PRIJS/€ 32,50 BESTEL »