• Mediawerf
  • Management & Consulting
  • Goed Bestuur & Toezicht
  • HMR
  • Knowly

Home/Catalogus/Boeken/macht!

€ 32,50
macht!
BESTEL »
Auteurs
Oscar David
Beschrijving

EIND SEPTEMBER IS DE ZESDE DRUK VERSCHENEN!

Wie geen macht heeft, loopt niet het risico het te verliezen. Maar wie macht ontbeert, kan er ook niks moois mee creëren. Als we geen macht hebben, kunnen we het niet misbruiken. Maar zonder macht kunnen we ook het verschil niet maken.


Dat macht en instinct met elkaar te maken hebben, ligt voor de hand. Als mensen hebben we een dierlijk instinct dat wil beschermen, heersen en overheersen. Macht en integriteit lijken een minder vanzelfsprekende combinatie. Wanneer echter macht met integriteit wordt uitgeoefend gaat er kracht, waardigheid en inspiratie vanuit.

 

Psycholoog en organisatieadviseur Oscar David heeft naam gemaakt met het vele malen herdrukte boek Het enneagram in management. In zijn nieuwe boek Macht! beschrijft hij de werking en dynamiek van macht. In vaak zeer persoonlijke verhalen gaat hij op zoek naar de vele puzzelstukjes die samen het fenomeen macht vormen. Daarnaast introduceert hij drie vormen van macht die als een rode draad door het boek lopen: macht 1.0, 2.0 en 3.0. Hiermee wordt de lezer die op zoek is naar een model om macht te omschrijven op zijn wenken bediend. Macht! van instinct tot integriteit is een inspirerend boek over een fascinerend thema waar iedereen mee te maken heeft maar waar tegelijk nog zo veel onbekend over is.

 

Recensies


"Oscar David is een auteur met een liefdevolle scherpte en een open blik. Zijn boek is bijzonder omdat hij het domein van het thema macht onbevangen betreedt. Daardoor zijn de observaties vaak nieuw en de combinaties die hij maakt verrassend. Ook voor de politicoloog die ik ben. Ik steek veel van hem op." Harry Starren is voorzitter van de Nederlandse Creatieve Industrie en voormalig algemeen directeur van de Baak. Hij is spreker, schrijver, facilitator en auteur van onder andere De 21 geboden van leiderschap.

 

"Oscar David laat in dit boek op een zeer persoonlijke manier zien hoe macht overal in zijn en ons leven een rol speelt. Hij zet macht conceptueel neer en laat ook heel goed zien hoe macht feitelijk werkt en op hoeveel manieren macht zich manifesteert. Maar wat hij ook laat zien is dat we het fenomeen macht liever niet bij de naam noemen. En dat veroorzaakt weer dat we het te weinig met onszelf hebben over macht en over de manier waarop we ermee omgaan. Dit boek is een voortreffelijk hulpmiddel om dat gesprek met onszelf en anderen aan te gaan." Wessel Ganzevoort is bestuursadviseur, emeritus hoogleraar Management en Organisatie en voormalig bestuursvoorzitter van KPMG Consulting Europa. Hij is auteur van Spiritualiteit in leiderschap.

 

"Tijdens mijn studie politicologie leerde ik dat macht het vermogen is om invloed uit te oefenen. Een belangrijke kwaliteit die leiders moeten hebben, maar die ook kan doorslaan naar een schaduwkant. Macht ontaardt soms in machtsmisbruik en de geschiedenis leert ons welke fatale gevolgen dit kan hebben voor individuen, groepen, organisaties en de maatschappij. Oscar David ontrafelt op authentieke, openhartige en zeer leesbare wijze het begrip macht voor de lezers van dit boek. Een must-read voor iedere leider, adviseur en (team)coach!" Yvonne Burger is organisatieadviseur, executive coach en hoogleraar aan de Vrije Universiteit waar ze programmaleider is van het postgraduate programma Executive Coaching en Executive Teamcoaching. Ze is auteur van onder andere Spiegel aan de top.

 

"Dit is een kleurrijke caleidoscoop van de macht met persoonlijke anekdotes uit de rijke ervaring van Oscar David, die soms ontroerend, soms hilarisch en soms schokkend zijn. Het zet aan tot overpeinzingen over onze eigen omgang met macht en dat is goed, want iedereen heeft (soms) macht." Twan van de Kerkhof is oprichter en directeur van European Leadership Platform (ELP), voormalig hoofdredacteur van het maandblad Management Scope en auteur van onder andere De reis van de leider.


"Het is belangrijk om Macht te doorgronden; iedereen komt ermee in aanraking, actief of passief. Oscar David biedt ons een unieke kijk in de ziel van macht. Doe daarom uw voordeel met dit prachtig geschreven en betekenisvolle boek." Boris Dittrich is advocacy director seksuele minderheden Human Right Watch, voormalig fractievoorzitter van D66 en auteur van onder andere Moord en brand en De waarheid liegen.

 

"Een boek dat je raakt; iedereen heeft met macht te maken. Oscar David brengt het begrip daadwerkelijk tot leven door pakkende voorbeelden en door het mechanisme van het middel Macht haarfijn bloot te leggen. En duidelijk te maken dat de uitdaging ligt in het integer omgaan met macht. Niet alleen voor leiders, maar voor iedereen op zijn eigen niveau." Katja Staartjes is de eerste Nederlandse vrouw die de top beklom van de Mount Everest. Ze is interim-manager, coach en spreker en auteur van onder andere Top-inspiratie en Lopen over de grens.

 

"Macht is Verslavend", een interview met Management Team


Details
Jaar van uitgave2014
Aantal pagina’s250
UitvoeringHardback
Formaat175 x 245 mm
ISBN9789490463366
NUR801

PRIJS/€ 32,50 BESTEL »