• Mediawerf
  • Management & Consulting
  • Goed Bestuur & Toezicht
  • HMR
  • Knowly

Home/Catalogus/Boeken/Maatschappelijk Verantwoord Besturen

€ 24,95
Maatschappelijk Verantwoord Besturen
BESTEL »
Auteurs
Carolien de Monchy
Beschrijving

 

Wat is goed en maatschappelijk verantwoord besturen?

Hoe kan een organisatie inspelen op de veranderende opvattingen in de maatschappij?

 

In dit boek vertellen door de wol geverfde bestuurders, toezichthouders, bestuurssecretarissen en bestuursadviseurs over hun praktijkervaringen met het besturen van een organisatie. Het biedt inzichten in ethiek, veranderingen in de maatschappij, te veel bureaucratie, te weinig heldere afspraken, vriendjespolitiek en vooral: het grote belang van onderling vertrouwen. Dat levert een boeiend kijkje op in de keuken van goed organisatiebestuur.

Het boek is opgehangen aan drie pijlers hiervan: vitale governance systemen, betrokken bestuurders en open gesprekken.

Je hoort vaak dat het eenzaam is aan de top. Carolien de Monchy laat een genuanceerder beeld zien. Namelijk dat een bestuurder of toezichthouder er niet alleen voor staat. Het is leerzaam om te lezen hoe anderen met ‘dat bijltje’ hebben gehakt.

 

Maatschappelijk Verantwoord Besturen is een bron van inspiratie voor bestuurders en toezichthouders die Good Governance in de praktijk willen realiseren.

 

Recensies

 

'Ik heb het boek met veel belangstelling en plezier gelezen, inderdaad een aanbeveling voor leiders, topmanagers en eindverantwoordelijken. Het boek geeft door haar inhoud en opzet heel goed de problematiek op het huidige bestuurlijke niveau in organisatieland weer. Alle relevante zaken zijn aangestipt en omlijst door persoonlijke verhalen, die het boek zeer lezenswaardig maken. Het zet de lezer tot nadenken en ongetwijfeld tot het bij zichzelf te rade gaan. Dat gold in ieder geval voor mij'. Ber de Ruiter, Commandeur b.d. Koninklijke marine, oud-directeur O&I Ministerie van Defensie, oud-bestuurslid Instituut Clingendael.

 

“Good Governance is zeker geen one-size-fits-all zaak, niet in deze tijd van toenemende bestuurlijke complexiteit” Thera Jonker, Directeur Strategie en Support, Hogeschool Windesheim

 

“Verrassende inhoud en uniek vanwege de vele reacties, commentaren en adviezen” Fred Zaaijer, lid Raad van Advies van SVDC Advies in Crisisbeheer

 


Details
Jaar van uitgave2020
Aantal pagina’s142
UitvoeringHardback
Formaat220 x 140
ISBN9789490463731
NUR801

PRIJS/€ 24,95 BESTEL »