• Mediawerf
  • Management & Consulting
  • Goed Bestuur & Toezicht
  • HMR
  • Knowly

Home/Catalogus/Boeken/Leidinggeven aan geluk

€ 18,00
Leidinggeven aan geluk
BESTEL »
Auteurs
Henk-Peter Dijkema
Wim Oolbekkink
Beschrijving

Leidinggeven aan geluk, daarover gaat dit boek. Wat kun je als manager doen om het geluk van je medewerkers te laten groeien? Onze persoonlijke verhalen en ervaringen zijn onlosmakelijk verbonden met het antwoord op deze vraag. We verbinden ze aan wat er vanuit onderzoek bekend is over wat wel en niet werkt. Dat Nederland in de top 10 staat van meest gelukkige landen ter wereld (onderzoek UN, maart 2018) is natuurlijk mooi, alleen zegt dat niets over jou en je team. Het gaat in dit boek dus vooral over de antwoorden die jij zelf op de vraag geeft. Pas dan gaat het werken.

Mensen die zich gelukkig voelen in hun werk presteren beter, zijn gezonder en voelen zich meer verbonden aan hun organisatie.

 

De auteurs

“In 2016 schreven we een artikel in Management & Consulting over werkgeluk en productiviteit als vertrekpunt voor ontwikkeling van individu, team en organisatie. Niet lang daarna kwam de vraag of we een boek over werkgeluk en leiderschap zouden willen schrijven. Als vervolg op ons eerste boek: Tussen brood en spelen. Meer geluk in je werk.”

 

Henk-Peter Dijkema is er van overtuigd dat persoonlijk leiderschap de sleutel vormt voor het succes van een organisatie.  Henk-Peter is een organisatieontwikkelaar met tropenervaring. Hij werkte jaren in Nepal waar hij samen met de lokale bevolking organisaties opzette en uitbouwde. In Nederland was hij consultant, trainer en manager en werkte voor klanten als ING, Air France KLM, Rabobank en T-mobile. Hij ontwikkelde met Peter Gerrickens en Paul Aartsen het Kennismakingsspel waarvan inmiddels duizenden exemplaren zijn verkocht.

 

Wim Oolbekkink is programmamaker bij SBI/ Landgoed Zonheuvel in Doorn. Hij geeft samen met anderen vorm aan de missie van SBI op landgoed Zonheuvel over Samenwerken, Bezinnen en Inspireren. Daarnaast is hij zelfstandig ondernemer met Performance Happiness.

 

 

 

 

 

 

Aanvullende producten:

 

1. Er is een spel verkrijgbaar, het Werkgelukspel. Het spel is verkrijgbaar in combinatie met het boek.

 

2. De Koerskaart. Deze helpt jullie op weg om het thema Werkgeluk te verkennen én te vertalen naar de praktijk. Het is een visuele gespreksleider. Geen handleiding of begeleiding nodig! Leg het gesprek vast op de KoersKaart. 
De KoersKaart is hier verkijgbaar.

 

Voordelige combinatie
 

- Het boek Leidinggeven aan geluk is in combinatie met het Werkgelukspel als pakket verkrijgbaar voor €29,95Klik hier om de bestelling te bekijken. 

 

 
 

 

 

 

Recensies

"Ik word pas echt gelukkig als ik het werkgeluk van mijn medewerkers zie groeien."
- Jaap Peters, schrijver van onder meer Het Rijnland Veranderboekje en initiatiefnemer van Slow Management.

 

"Als leidinggevende realiseer ik me dat het streven naar gelukkige medewerkers geen algemeen doel is maar een persoonlijke opdracht. Dit vraagt van mij het vermogen om los te kunnen laten."
- Suzanne Kruizinga, lid raad van bestuur Wilhelmina Ziekenhuis Assen, voormalig voorzitter van CNV Zorg&Welzijn.

 

"Als we eens wisten hoezeer ons werk, en dan met name de sociale factor, cruciaal is voor ons persoonlijke geluk zouden we er beslist anders mee omgaan!"
- Gerard van Vliet, directeur Nederlandse vereniging van Commissarissen en Directeuren (NCD).


Details
Jaar van uitgave2018
Aantal pagina’s96
UitvoeringPaperback
Formaat
ISBN9789490463595
NUR801

PRIJS/€ 18,00 BESTEL »