• Mediawerf
  • Management & Consulting
  • Goed Bestuur & Toezicht
  • HMR
  • Knowly

Home/Catalogus/Boeken/Krijgslessen voor managers

€ 22,50
Krijgslessen voor managers
BESTEL »
Auteurs
Jaap Jan Brouwer
Beschrijving

Militaire organisaties worden getraind op omgaan met onzekerheden en chaos. Al eeuwen lang. Er valt veel te leren van militaire organisaties. Legerorganisaties hanteren doorgaans twee benaderingswijzen om met onzekerheid en chaos om te gaan: een benadering die complexiteit en chaos probeert te temmen, een andere benadering die erin mee beweegt. De ene benadering leidt tot centralistische, regelgestuurde organisaties met het Amerikaanse leger als bekendste voorbeeld. De andere, het Pruisische/Duitse en in mindere mate het Franse leger, leidt tot gedecentraliseerde organisaties met ruimte voor creativiteit en eigen initiatief. Ook van ‘onze’ Hollandse Prins Maurits kunnen we veel leren op het terrein van leidinggeven aan organisaties: als een soort vroege Taylor standaardiseerde hij de handelingen van zijn fuseliers.

 

In Krijgslessen voor managers gaat Jaap Jan Brouwer in op de wijze waarop deze organisaties werden aangestuurd. Wat hun opvattingen zijn over leiderschap. En hoe gaan ze om met vakmanschap, persoonlijke ontwikkeling en opdrachtgericht werken? De lessen zijn direct praktisch toepasbaar  op het niveau van medewerker, team, leidinggevende en de organisatie als geheel. Ze zullen uw organisatie nieuw elan en een hoge mate van wendbaarheid en robuustheid geven.

Jaap Jan Brouwer vertaalt het rijke verleden naar lessen voor het heden. En laat zien dat allerlei modieuze begrippen als ‘agile’, ‘scrum’ en ‘tribes’ al eeuwen oud zijn!

 

Krijgslessen voor managers: inspiratie voor de manager van nu.

Recensies

Jaap Peters is lovend over het boek:

 

https://www.managementboek.nl/boekblog/recensies/10312/krijgslessen-voor-managers-mooi-boek-met-een-heldere-boodschap

 

En ook een recensie in het Marineblad:

Marineblad februari 2021: 'Een hele lezenswaardige inkijk in de manier waarop militairen aankijken tegen het ‘beheersen’ van hun omgeving. Ook militairen kunnen hier nog veel van leren omdat ‘je thuis voelen in onzekerheid’ heel leuk klinkt, maar in de praktijk duivels lastig is'.

Kolonel b.d. T. Baartman (KL)


Details
Jaar van uitgave2020
Aantal pagina’s168
UitvoeringPaperback
Formaat13,5 x 21 cm
ISBN9789490463779
NUR801

PRIJS/€ 22,50 BESTEL »