• Mediawerf
  • Management & Consulting
  • Goed Bestuur & Toezicht
  • HMR
  • Knowly

Home/Catalogus/Boeken/Krachtige clusters

€ 29,95
Krachtige clusters
BESTEL »
Auteurs
Henk Folkerts
Huub Torremans
Beschrijving

Krachtige clusters beschrijft de praktijk én het perspectief van regionale,

publiek-private samenwerking bij het oplossen van grote economische en maatschappelijke uitdagingen. Zoals de klimaatcrisis, gezonde voeding, energietransitie, grondstoffenschaarste, ruimtedruk en het verduurzamen van de leefomgeving.

 

Overheden, bedrijven, organisaties en betrokken burgers beseffen dat ze deze uitdagingen alleen in samenwerking kunnen oplossen. De belangstelling voor regionale clusters neemt daardoor snel toe. Niet alleen als belofte voor de toekomst. Ze hebben nu al bewezen snel en effectief in te kunnen spelen op deze uitdagingen. Het belang en potentieel van regionale clusters is enorm. Ze markeren een historisch kantelpunt in een maatschappij die op zoek is naar een nieuwe balans tussen mondiaal en lokaal, en tussen stad en platteland. De richting is bekend, de weg ernaar toe is flexibel. De ontwikkeling kost tijd en is soms weerbarstig. Krachtige clusters helpt daarbij door de beschrijving van elf bouwstenen voor het functioneren van regionale clusters mee te geven. Als bagage voor onderweg.

 

De auteurs nemen de lezer op een toegankelijke manier mee op reis langs de drijvende krachten, ontwikkeling en succesfactoren van regionale clusters met in het boek veel tips en geleerde lessen. Het resultaat is een informatief en lezenswaardig boek voor

iedereen die geïnteresseerd is in regionale samenwerking.

 

Over de auteurs

Henk Folkerts en Huub Torremans zijn verbonden met organisatieadviesbureau

Rijnconsult, tot 2022 als adviseur en partner, nuals associate. Met als expertises strategieontwikkeling, keten en netwerksamenwerking voor de agrifoodsector (Henk) en organisatieontwikkeling en procesinrichting voor binnenlands bestuur (Huub). Het vak van adviseur betekent voor hen ook kennis en ervaring delen. Krachtige clusters is daar een mooie illustratie van.


Details
Jaar van uitgave2022
Aantal pagina’s202
UitvoeringPaperback
Formaat13,5 x 21 cm
ISBN
NUR801

PRIJS/€ 29,95 BESTEL »