• Mediawerf
  • Management & Consulting
  • Goed Bestuur & Toezicht
  • HMR
  • Knowly

Home/Catalogus/Boeken/Interventies in de directiekamer

€ 24,95
Interventies in de directiekamer
BESTEL »
Auteurs
Rob van Eijbergen
Saryne Buis
Ernst Dekker
Anita Tekamp
Beschrijving

 

 

De top van organisaties ligt onder een vergrootglas. Of het nou om bedrijfsschandalen, een economische crisis of juist snel groeiende organisaties zoals start-ups gaat: van de bestuurders en managers wordt veel gevraagd. Dit heeft een grote invloed op de manier van samenwerken en de groepsdynamica binnen directieteams. De behoefte aan teamcoaching neemt daardoor toe. Executive teamcoaches worden steeds vaker gevraagd om directies te ondersteunen en een bijdrage te leveren aan de kwaliteit van de samenwerking en de effectiviteit van het team.

Dit boekt biedt een leidraad voor de ervaren teamcoach die werkt met directieteams en teams in het senior management. Vanuit een theoretisch kader bevat het praktische handreikingen en werkvormen. Interventies in de directiekamer is gebaseerd op de eigen praktijktheorie van vier executive teamcoaches met jarenlange ervaring in verschillende organisaties. Zij hebben hun ervaringen en ideeën gebundeld, als inspiratie voor collega teamcoaches en om te reflecteren op het eigen handelen. Ook voor directie- en teamleden zelf biedt dit boek veel inzichten. 

Het belangrijkste instrument van een teamcoach is zichzelf. Iedere teamcoach heeft een eigen stijl en aanpak zonder dat dit iets zegt over de effectiviteit van het (teamcoaching) proces. Dit boek schrijft geen specifieke stijl of aanpak voor, maar heeft juist als doel om de teamcoach te faciliteren in de ontwikkeling van een persoonlijke benadering. Het boek draagt bij aan de verdere ontwikkeling van het prachtige vakgebied dat coaching is.

Recensies

Dit praktijkboek vervangt een rijtje managementboeken in mijn kast. Het brengt een in de praktijk bewezen en aan den lijve ondervonden methodiek gecombineerd met interventies die teamleden op persoonlijk vlak laten reflecteren op hun eigen leiderschap en op de onderlinge dynamiek in de samenwerking. (Edwin Huizing, directeur Hivos).

 

Een inspirerend boek met een goede wetenschappelijke basis en tal van bruikbare praktijkvoorbeelden voor de ervaren teamcoach. Een aanrader voor die teamcoaches die hun vak uitermate serieus nemen en zich onderscheiden door het continu verder professionaliseren. (Marc Bindels, Interim bestuurder in de zorgsector).

 

De wereld verandert steeds sneller en dit legt een ongekende uitdaging bij ondernemingen en hun executive teams neer. Dit boek voorziet in een totaaloverzicht van theorieën, tools en actuele praktijkvoorbeelden om een effectieve samenwerking van directieteams te maximaliseren. Voor de teamcoach: standing on the shoulders of giants! (Richard Burger, oprichter Swapfiets)

 

In het vormen van krachtige en professionele teams in deze tijd waarin complexiteit centraal staat en de wijze van samenwerken fundamenteel wijzigt, wordt leidinggeven steeds meer een collectieve verantwoordelijkheid. Een executive teamcoach kan in dit proces - waarbij verbinding en effectieve samenwerking het succes in hoge mate bepaalt – een grote rol spelen.  Interventies in de directiekamers is dan ook een “must read” voor zowel de executive teamcoaches die zo’n proces begeleiden als ook voor hun opdrachtgevers. Naast een inspirerende wetenschappelijke basis bevat het boek tal van bruikbare praktijkvoorbeelden voor de ervaren teamcoach. (Tiana van Grinsven, lid Raad van Bestuur Zorginstituut Nederland)

 


Details
Jaar van uitgave2021
Aantal pagina’s144
UitvoeringPaperback
Formaat140 x 220
ISBN9789490463847
NUR801

PRIJS/€ 24,95 BESTEL »