• Mediawerf
  • Management & Consulting
  • Goed Bestuur & Toezicht
  • HMR
  • Knowly

Home/Catalogus/Boeken/Goede Raad voor Commissarissen

€ 25,95
Goede Raad voor Commissarissen
BESTEL »
Auteurs
Puck Dinjens
Beschrijving

 

Toezichthouden is al lang niet meer iets dat ‘je er bij doet’.

Het is een vak. Met verschillende disciplines die de toezichthouder zich eigen moet maken. Dat kan specialistische kennis betreffen, maar vooral ook gaan over niet-alledaagse invalshoeken, zoals de persoonlijkheid van de toezichthouder, de mechanismen die samenhangen met de werking van het brein, het gedrag en cultuur in een team, of het samenspel met stakeholders.

 

Het boek wordt door Puck Dinjens uitgereikt aan Filia Kramp, meervoudig toezichthouder in de zorg.

Filia Kramp (links), meervoudig toezichthouder, neemt het eerste exemplaar in ontvangst van auteur Puck Dinjens.

 

In 21 kernachtige hoofdstukken staan de auteurs stil bij datgene dat de commissaris, toezichthouder of bestuurder kenmerkt, namelijk het menselijke. Ieder hoofdstuk maakt zichtbaar dat zowel het positieve als het feilbare gedrag verklaarbaar is, wellicht zelfs wel logisch is. Zo zijn wij nou eenmaal ‘gebakken’. Het gedrag wordt verklaard vanuit de sociale wetenschap, filosofie of spirituele bronnen. Met dit boek beogen we inzicht te geven in potentiële valkuilen, die onlosmakelijk aan onszelf verbonden zijn. En waar we dus allemaal kunnen intuinen.

 

Goede Raad voor Commissarissen belicht daarnaast best practices, specifiek voor commissarissen, toezichthouders en bestuurders, die bedoeld zijn om in de dagelijkse praktijk van toezicht en bestuur handvatten te geven om de grootste klippen te kunnen omzeilen. Deze best practices helpen om alert dat vak te kunnen uitoefenen. Op individueel en teamniveau.

 

Over de auteurs

Goede Raad voor Commissarissen is een initiatief van Puck Dinjens en bevat 21 verschillende inzichten. De auteurs hebben ervaring als toezichthouder en/of bestuurder, zijn wetenschapper, publicist of hebben een eigen (governance) adviespraktijk. Puck heeft jarenlange ervaring in het professionaliseren, adviseren en begeleiden van commissarissen, toezichthouders en directievoorzitters bij governancevraagstukken in diverse (publieke en private) sectoren.

 

Recensies

 

- Goede Raad voor Commissarissen - 'Kan helpen valkuilen te vermijden'
"Wie wil nou niet weten waarom Beyoncé een goede voorzitter van de RvB zou zijn?"
Door Liesbeth Tetteroo voor Managementboek.nl. 

 

- 'Goede Raad voor Commissarissen' - Bewijst dat goede raad niet duur hoeft te zijn'
Door bestuurder en toezichthouder Christel Deckers op Managementboek.nl.

 

- Zelfinzicht voor de raad van dromedarissen
Door Jacques Gerards van Bureau Bestuurlijk Advies, voor Nationaal Register.

 

- 'Wie nieuwsberichten en commentaren in de media volgt, zal dit boek lezen als een feest der herkenning. Inzichten uit de psychologie, niet alleen van Kahneman, zijn tamelijk losjes door de teksten gestrooid.'
Door Karel Soudijn, voor tijdschrift
De Psycholoog.

 


Details
Jaar van uitgave2018
Aantal pagina’s160
UitvoeringHardback
Formaat
ISBN9789490463625
NUR801

PRIJS/€ 25,95 BESTEL »