• Mediawerf
  • Management & Consulting
  • Goed Bestuur & Toezicht
  • HMR
  • Knowly

Home/Catalogus/Boeken/De Nederlandse Corporate Governance Code

€ 35,50
De Nederlandse Corporate Governance Code
BESTEL »
Auteurs
Hans Strikwerda
Beschrijving

Een corporate governance systeem is gericht op het stimuleren van innovatie en structurele vernieuwing van het bedrijfsleven. Immers, de technologische ontwikkelingen volgen elkaar in hoog tempo op met alle gevolgen van dien. De Nederlandse Corporate Governance Code (NCGC) legt de nadruk op lange termijn waardecreatie, de betrokkenheid van de Raad van Commissarissen bij de strategie, toezicht op de uitvoering van de strategie en op cultuur. In 2016 is de code geheel herzien. Om de NCGC in praktijk te brengen, is begrip van de oorsprong en maatschappelijke context vereist: wat beoogt de code en hoe wordt dat in de praktijk gebracht?

 

In dit standaardwerk gaat Hans Strikwerda diepgaand in op de nieuwe code. Ook geeft hij veel nieuwe inzichten uit de praktijk mee. De auteur geeft aan waar de nieuwe code zijn grenzen heeft en waar de eigen verantwoordelijkheid van de bestuurder en commissaris begint om aan die vernieuwing invulling te geven.

 

Bij corporate governance gaat het in de praktijk niet alleen om bestuurders, commissarissen en aandeelhouders. Ook anderen binnen de organisatie moeten er kennis van hebben. Zoals controllers, HR-professionals, strategen, informatiekundigen, en internal auditors. En natuurlijk zullen ook adviseurs, docenten, studenten, wetenschappers en journalisten in dit boek de nodige inzichten vinden.

 

Prof. dr. J. Strikwerda (1952) is zelfstandig management consultant, hoogleraar Organisatieleer en Organisatieverandering aan de Universiteit van Amsterdam, docent strategie in het Programma voor Commissarissen en Toezichthouders van het ESAA Governance Institute van de Erasmus Universiteit en presidentcommissaris van een industriële onderneming.


Details
Jaar van uitgave2018
Aantal pagina’s248
UitvoeringPaperback
Formaat
ISBN9789490463601
NUR801

PRIJS/€ 35,50 BESTEL »