• Mediawerf
  • Management & Consulting
  • Goed Bestuur & Toezicht
  • HMR
  • Knowly

Home/Catalogus/Boeken/Covid-19: een bevel uit het niets

€ 29,90
Covid-19: een bevel uit het niets
BESTEL »
Auteurs
Leen Paape
Beschrijving

 

De snelheid waarmee de coronacrisis op de wereld afkwam was indrukwekkend. Ook de gevolgen daarvan. Gesteld kan worden dat niemand hier op was voorbereid. Voor de generaties die nu leven is deze pandemie er een om nooit te vergeten. Een die zeker de geschiedenisboeken ingaat.

 

In Covid-19: een bevel uit het niets laten docenten en wetenschappers van Nyenrode Business Universiteit hun licht schijnen op deze pandemie. Zij doen dat vanuit hun vakgebied, visie en expertise. Het boek stelt de lezer in staat na te denken over de vele vragen die ons zo plotseling zijn overkomen. Definitieve antwoorden zijn er nog niet, daarvoor zijn de gebeurtenissen te vers.

 

De huidige economische krimp is nimmer eerder vertoond. Zelfs niet tijdens de crisis uit de jaren ’30 van de vorige eeuw. Regeringen zien zich genoodzaakt massaal te interveniëren en de economie te stimuleren met ongekende bedragen. Sommigen zeggen dat de nadagen van het neoliberale wereldbeeld hiermee versneld in beeld komt. De markt blijkt dit niet alleen te kunnen verteren. Bedrijven moeten worden geholpen om op korte termijn te kunnen overleven. Banken zien een mogelijkheid om zich als redder in nood op te werpen nadat ze ruim een decennium in het verdomhoekje hebben gezeten. Door Covid-19 ontstaat de noodzaak opnieuw te ijken hoe de samenleving en de economie ingericht kunnen worden. Klimaatverandering, duurzame ontwikkeling, ongelijkheid, de arbeidsmarkt en globalisering zijn thema’s die aandacht behoeven. Meer dan ooit.

 

Er zijn ook bedrijven die van deze pandemie profiteren. Bedrijven die op een goede manier gebruik weten te maken van de digitale mogelijkheden doen het dankzij deze crisis goed. Onderwijs wordt in een ongekend tempo gedigitaliseerd, webwinkels kunnen de vraag nauwelijks aan en het gebruik van data krijgt een nieuwe dimensie. Zonder de kennis binnen de tak van de technologie was het probleem om onze economie en samenleving nog enigszins draaiende te houden een stuk moeilijker geweest. De samenleving zal er naar alle waarschijnlijkheid ook ingrijpend door veranderen.

 

Het boek vertrekt vanuit drie perspectieven: financieel-economisch, sociaal en digitaal. De maar liefst 54 auteurs beslaan in 37 essays daarmee de vakgebieden die Nyenrode als Business Universiteit zo kenmerkt.


Details
Jaar van uitgave2020
Aantal pagina’s336
UitvoeringHardback
Formaat17 x 24 cm
ISBN
NUR801

PRIJS/€ 29,90 BESTEL »