• Mediawerf
  • Management & Consulting
  • Goed Bestuur & Toezicht
  • HMR
  • Knowly

Home/Catalogus/Boeken/Bewust Risicomanagement in de Zorg

€ 25,95
Bewust Risicomanagement in de Zorg
BESTEL »
Auteurs
Petra van den Boorn
Beschrijving

Bent u manager of bestuurder in een zorgorganisatie en merkt u dat u niet altijd grip hebt op uw processen? Of vindt u dat u beter moet anticiperen op ontwikkelingen en kansen in de markt, en bijvoorbeeld nog te veel bezig bent met fouten herstellen achteraf? Dit boek maakt duidelijk dat het managen van risico’s iets anders is dan het volledig afdekken van alle risico’s. Een adequaat systeem van risicomanagement zorgt niet alleen voor overzicht en structuur, het zorgt ook voor het bewust omgaan met risico’s.

Bewust Risicomanagement in de Zorg  geeft antwoord op vragen als: ‘Waar moet ik beginnen?’, ‘Wat en wie heb ik daarvoor nodig?’, ‘Hoe zorg ik ervoor dat iedereen mee doet?’, ‘Hoe voorkom ik dat het een papieren tijger wordt?’ Het is een handboek dat concrete handvatten biedt om op een pragmatische wijze integraal risicomanagement in te richten in de zorgorganisatie. Aan de hand van de principes van het internationaal erkende NEN-ISO 31000 model voor risicomanagement.

 


De auteur

 

Drs. Petra van den Boorn RA RC CIA  is actief op het gebied van risicomanagement bij zorgorganisaties en zorgverzekeraars. Zij werkte onder andere als accountant bij KPMG, als controller bij Welzorg Nederland en als hoofd Interne Controle en hoofd Internal Audit bij Zorgverzekeraar Zorg en Zekerheid.

 

 

 

 

 

Recensies

"De kern van het boek bestaat uit de zeer informatieve beschrijving van het risicomanagemen-stappenplan: het raamwerk, identificatie van processen en risico’s, beheersmaatregelen en verantwoording afleggen."

- Recensie Zorgvisie, door Tjitske Lingsma

 


Details
Jaar van uitgave2018
Aantal pagina’s148
UitvoeringPaperback
Formaat
ISBN9789490463618
NUR801

PRIJS/€ 25,95 BESTEL »