• Mediawerf
  • Management & Consulting
  • Goed Bestuur & Toezicht
  • HMR
  • Knowly

Home/Catalogus/Boeken/Aan de slag met policy governance

€ 34,95
Aan de slag met policy governance
BESTEL »
Auteurs
Caroline Oliver (vertaling door Hartger Wassink en Helmie van Ravestein)
Beschrijving

Het Policy Governance-systeem biedt een heldere scheiding van verantwoordelijkheden van bestuur en toezichthouders. Dit handboek geeft een overzicht van de belangrijkste principes van Policy Governance en de werkwijze van dit systeem. Ook biedt het praktische tips en tools om een proces in te richten, dat het best bij de eigen organisatie past.

Voor bestuurders en toezichthouders van non-profitorganisatie die met Policy Governance gaan werken of overwegen om dat te doen.

 

‘Aan de slag met Policy Governance’ is geschreven door de Britse Caroline Oliver, en gebaseerd op het Policy Governance-model van John Carver, die het model ontwikkelde omdat er geen samenhangende theorie bestond over de verantwoordelijkheid en rol van bestuur en toezicht bij organisaties. Hartger Wassink en Helmie van Ravenstein vertaalden en bewerkten het boek voor de Nederlandse situatie. Beide zijn werkzaam als adviseur en gespecialiseerd in samenwerkingsvraagstukken tussen bestuurders en toezichthouders, en bestuurders en directie.

Recensies

‘Een praktische uiteenzetting over het werken met Policy Governance met ruimte voor vragen, twijfels en kritische noten.’ – Prof. dr. Edith Hooge, vice-decaan en hoogleraar ‘Boards and governance in education’, TIAS Business School

 

'Een studieboek dat zeer de moeite waard is.' - VTW, Walter Hamers, bestuursvoorzitter Talis
Lees de recensie hier.


Details
Jaar van uitgave2016
Aantal pagina’s198
Uitvoeringpaperback
Formaat
ISBN978 94 90463 49 6
NUR801

PRIJS/€ 34,95 BESTEL »