• Mediawerf
  • Management & Consulting
  • Goed Bestuur & Toezicht
  • HMR
  • Knowly

CATALOGUS/AUTEURS/René Weijers

Profiel
René  Weijers

 

René Weijers (1954) is sinds 2013 als zelfstandig bestuursadviseur gevestigd en eigenaar van René Weijers Bestuursadvies. 

 

Daarvoor was hij verbonden aan Rijnconsult en WagenaarHoes als managing partner en senior partner. Hij adviseert en begeleidt al ruim 25 jaar bedrijven, not for profit organisaties en overheden gericht op de kernopgaven van bestuurders, directies en managementteams. René verbindt visieontwikkeling, strategievorming, goed bestuur, leiderschap en verandering. Centraal daarin staat het ontdekken van onbenutte ruimte, nieuwe perspectieven en een inspirerende koers. René is gericht op de menselijke maat en in zijn adviesstijl pragmatisch, vastberaden, wars van modieuze nonsens en gedreven door het bereiken van waardevolle en beklijvende resultaten. Een ‘bruggenbouwer’, gedreven door resultaat dat er toe doet, met een scherp oog voor het functioneren van mensen.  

Naast zijn adviespraktijk is René kerndocent bij TiasNimbas in Master Programma’s op het gebied van Goed Bestuur en bij Nyenrode in Verandermanagement. Na zijn studie Civiele Techniek volgde hij verschillende postacademische (inter)nationale leergangen in strategievorming, leiderschap en organisatieadvies. In 2011 promoveerde hij aan Tilburg University op een kwalitatief onderzoek naar ‘bekwaamheid’ en 'deugdzaamheid' van topbestuurders. Zijn proefschrift en boek 'Dienen en Deugen' biedt bruikbare inzichten in het vereiste repertoire aan de top en in de wijze waarop bestuurders om kunnen gaan met complexiteit.

 


Publicaties

Links
Website   www.bestuursadvies.org
Twitter  
LinkedIn   http://www.linkedin.com/profile/view?id=10666934