• Mediawerf
  • Management & Consulting
  • Goed Bestuur & Toezicht
  • HMR
  • Knowly

CATALOGUS/AUTEURS/Joost Ardts

Profiel
Joost  Ardts

Joost Ardts heeft ruime ervaring als manager, adviseur en trainer. In zijn werk staat de ontwikkeling van medewerkers en organisaties centraal. Human Resource Development (HRD) en Organizational Development (OD) zijn de begrippen die daarbij horen.

 

Zijn interesse in managementvraagstukken en de aannames die we daarbij gebruiken werd bijna zeven jaar geleden gewekt toen hij een column schreef over het nut van medewerkerstevredenheidsonderzoeken. Hij vroeg zich af of tevredenheid zorgt voor een hogere productiviteit, maar ook waarom we überhaupt sturen op werktevredenheid en niet op zoiets als organisatiebetrokkenheid. Liever medewerkers die je bedrijf dragen in plaats van medewerkers die aan je bedrijf hangen, toch? Gedreven door deze en andere managementvraagstukken, en met een gezonde dosis nieuwsgierigheid, heeft Joost veel wetenschappelijke artikelen en boeken gelezen, deze voor de lezer toegankelijk gemaakt en toegepast.

 

In 2002 is Joost gepromoveerd. In zijn proefschrift All is well that begins well: a longitudinal study of organisational socialisation, heeft hij het leerproces van nieuwe medewerkers onderzocht. In 2003 verscheen een praktische bewerking van zijn proefschrift, getiteld Introductiebeleid: vorm geven aan de ontdekkingsreis van nieuwe medewerkers.


Publicaties

Links
Website  
Twitter   @joostardts
LinkedIn