• Mediawerf
  • Management & Consulting
  • Goed Bestuur & Toezicht
  • HMR
  • Knowly

CATALOGUS/AUTEURS/Heleen van der Helm

Profiel
Heleen van der Helm

In 1995 ben ik voor mijn toenmalige werkgever Tandem Computers naar het hoofdkantoor in Cupertino (in het hart van Sillicon Valley, USA) vertrokken waar ik op de multimedia-afdeling werkte. Daar heb ik geleerd hoe je boeiende, heldere en verrassende presentaties ontwikkelt. Met die roots in gedachten heb ik mijn bedrijf Coopertino genoemd.
 

Ik zal maar direct eerlijk zijn. Coopertino = Heleen van der Helm = ZZP'er. Anders moet ik de hele website over wij-van-Coopertino spreken en dat voelt toch een beetje als voorliegen. Dus ik ben Heleen en ik maak professionele presentaties voor bedrijven. Dat kan met het programma PowerPoint of met de Apple-variant Keynote, maar ik maak ook presentaties met het minder bekende Impress en met de veelbelovende nieuwkomer op de markt: Prezi.

De opdrachten zijn zeer divers: De ene keer maak ik weer één geheel van een presentatie die bestaat uit slides vanuit verschillende bronnen, de andere keer bedenk ik een visuele vertaling voor een inhoudelijk vraagstuk. Ik ontwerp templates, ontwikkel bedrijfspresentaties, sales kits en productpresentaties. En soms moet een presentatie gewoon smoelen en zorg ik ervoor dat het allemaal weer lekker fris oogt. Daarbij staat iedere keer de (visuele) boodschap centraal: Hoe kun je ondersteunend door je presentatie je verhaal zo goed en helder mogelijk overbrengen.


Publicaties

Links
Website  
Twitter  
LinkedIn