• Mediawerf
  • Management & Consulting
  • Goed Bestuur & Toezicht
  • HMR
  • Knowly

CATALOGUS/AUTEURS/Edu Feltmann

Profiel
Edu  Feltmann

Edu Feltmann (Organisatiepsycholoog, trainer en denkadviseur) studeerde in de jaren ‘60 psychologie in Amsterdam en organisatiepsychologie in Utrecht. In 1967 vestigde hij zich als zelfstandig adviseur en trainer, voor begeleiding van organisatie-ontwikkeling. In 1972, met vijf medewerkers, werd dit: het IGOP, Instituut voor Groeps- en Organisatiepsychologie BV. Klanten waren aanvankelijk vooral de grote bedrijven, later ook de rijksoverheid, non-profit organisaties, de (publieke) omroep, kranten, instellingen in de gezondheidszorg en vele anderen.

Van '82 tot '95 was hij kerndocent van de Stichting Onderwijs Ziekenhuisbeleid (SOZ) in Tilburg, in de Leergang voor Leidinggevenden in de Gezondheidszorg en in de Leergroepen voor Directies en RvB-leden.  

In 1984 promoveerde hij in Tilburg op een praktijktheorie over: “Adviseren bij Organiseren”.

Later heeft hij deze theorie verder ontwikkeld tot ‘denkadviseren’, het onderwerp van dit boek.

In samenwerking met de faculteit Taalkunde van de Universiteit van Utrecht onderzocht hij recentelijk het verschil in taalgebruik in adviesgesprekken van organisatie- en denkadviseurs, o.a. om te zien wat de specifieke kenmerken zijn in het ‘taalspel’ in die gesprekken waar de klanten van profiteren.

 

Naast denkadvies, individuele coaching en begeleiding bij groeps- en organisatie-ontwikkeling, geeft hij trainingen, workshops, colleges en inleidingen, over onderwerpen als: organisatiefilosofie, management development, groepsdynamica, management-taal, innerlijke versus culturele beschaving, waardig versus nuttig zijn, denkadviseren, e.a..

Vanuit het IGOP geeft hij jaarlijks een 20-daagse Leergroep Interventiekunde: een opleiding tot 'denkadviseur' (de LIK), een 10-daagse Training in Persoonsontwikkeling (de TRIP), en enkele “Wijsgerige Workshops” waarin met inzichten uit de taalfilosofie het discours in organisaties kritisch wordt doordacht.

Als gastdocent treedt hij op in leergangen van het SIOO, de EUR, de Universiteit voor Humanistiek en in programma’s van collegiale advies- en trainingbureau’s.

Sinds 2002 geeft hij incidenteel ook advies en workshops op Curaçao (in-company, en open groepen).


Publicaties

Links
Website   www.igop.nl
Twitter  
LinkedIn   http://www.linkedin.com/profile/view?id=67184716